email facebook twitter youtube

logo

cyprusCyprus
De Cyprus Adult Education Association promoot volwassenenonderwijs (CAEA) in Cyprus in samenwerking met overheidsinstanties en ngo’s. CAEA is een nationale vereniging en lid van EAEA en de International Council for Adult Education (ICAE). CAEA verspreidt informatie, promoot trainingen, neemt deel aan EU projecten en geeft advies voor een kennismaatschappij waarin in toenemende mate geïnvesteerd wordt in non formeel volwassenenonderwijs.


italyItalië
Door de jaren heen heeft AIM ervaring opgedaan op verschillende gebieden. AIM brengt een grote groep jonge professionals bijeen, maar ook volwassenen, mentoren, leraren, docenten en trainers die te maken hebben met de non formele methodieken en die deze in de praktijk brengen in scholen, ontmoetings- en uitwisselingsplaatsen. Door in contact met deze groepen te blijven, is er een dialoog tussen formele en institutionele instanties gecreëerd.


macedoniaMacedonië
De Alliance for Lifelong Learning and Adult Education (ADAE) begon als een gratis programma binnen de kaders van de Community Development Institute (CDI - maatschappelijke ontwikkelingsinstituut). De ADEA voert projecten uit met als doel het uitbreiden en promoten van volwassenenonderwijs en een leven lang leren. ADAE werkt samen met publieke instellingen zoals het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap in de Republiek Macedonië en het Adult Education Centre, waarmee een samenwerkingsovereenkomst is ondertekend.


maltaMalta
Om een kenniseconomie te behouden, is leren als een levenslang streven de sleutel tot succes. Om zeker te zijn van een slimme, duurzame en algehele groei, biedt het Directorate for Research, Lifelong Learning and Innovation (DRLLI) volwassenenonderwijs aan in verschillende kennisgebieden. DLL draagt tevens bij aan een stevige basis van hoogopgeleiden door het aanbieden van beurzen binnen verschillende speerpuntsectoren van de kenniseconomie.


netherlandsNederland
FC-Sprint² is een onderwijsaanpak die ontwikkeld is bij het Friesland College. De aanpak heeft als doel om het rendement van het onderwijs te verhogen. De aanpak richt zich enerzijds op een fundamenteel andere benadering van docenten naar studenten en anderzijds het ontwikkelen van onderwijsbronnen. Deze onderwijsbronnen moeten er voor zorgen dat studenten veel meer mogelijkheden aangeboden krijgen om te leren.


norwayNoorwegen
Skills Norway is the Norwegian Agency for Lifelong Learning. The name closely linked to our social mission: To contribute to increased employment and active citizenship. Skills Norway promotes and demonstrates the importance of skills policy in our nation’s development. Our main goal is to contribute to supporting active citizenship, improving employability and increasing participation in education. Skills Norway promotes access and participation in formal, non-formal and informal adult education through research, basic skills, integration, career guidance and programmes and subsidies.

 


polandPolen
Deinde (DinD) is een aanbieder van volwassenenonderwijs die actief is op het gebied van een leven lang leren, niet-schoolse vormen van onderwijs, professionele en sociale activatie en ondernemerschap. Deinde is een private micro-onderneming (minder dan 10 medewerkers), gevestigd in de regio Lublin in een kansarm gebied (platteland, één van de armste regio’s in de EU).

 


ukVerenigd Koninkrijk
The Centre for Post-14 Education and Work at UCL Institute of Education seeks to improve the relationship between education, working life and active citizenship, internationally, nationally and locally. The English, Maths and ESOL, Literacy and Numeracy (EM&ELN) network has been set up for researchers, policy makers and practitioners to link together to share theory and practice concerned with teacher and learner development of subject knowledge and expertise in these areas, including teacher education and professional development.

 


vox

adae

ucl

aim

fcsprint

mede1

caea

Poland deinde logo

All content released under the Creative Commons License